Beranda > Fiksi(kah?) > Curanmor,,,

Curanmor,,,

CURANMOR!!!!
Curahan perasaan ra ndue motor!!!!!!! !!!!!!!!! !!!!!!!!! !!!! dadi kie critane aq karo kancaku sing jenenge arip (nglembur bae mbok ya gemiyen wong tuwane, dadine arip2 bae) agi KP nang Paiton, udu saiton udu!! Paiton!!! PLTU( Pusat Listrik Tenaga Uyuh) aq karo arip kie, pada2 ora ngerti nggone….,tp pd bae…krungu2 nang paiton esih akeh wong urip, dadi kira2 kan bisa ditakoni mbok!!! singkat bae. dina pertama ngekol, aq karo si arip njagong nang mburi supir…

Mbareng wis mlaku mandan suwe,ngeng.. …ngeng. ….ngeng, supire ngerim, ciiiiit!ternyata ana calon penumpang nang pinggir ndalan… penumpange ora baen baen kie jan temenan!! penumpange kuwe wujude wong siji karo wedus ana lima apa enem kaya kue, aq jan klalen ra ngetung..lah kue supire jan ngrayu 2 nganti 3 menit ben capang e gelem munggah…. wong kene pancen jan pejuang temenan….. …….le ngrayu2 kie pokoke ra nyerah2….aq bola bali menangi kaya kue. la untunge wonge karo weduse ra gelem, jan alhamdulillah bgt… masa ngadep juragane mambu wedus!!!!!!! jane si lewih mambu aq mbok drpd weduse, aduse kaya kinjeng cewok,..ora sikatan maning, ktinggalan nang kos.. mbareng tekan nggone pabrik listrik kuwe, wis jan, nlangsa! la ora nelangsa kpriwe kang, yu, enggane ya enggane, jarake aq mudun bis tekan pabrik listrike kuwe rong kilo, mlaku atheol pokoke!! maningana sikilku kadang pegel2, tp y ora papa lah blajar urip priyatin kaya kue.

Ganti dina siki mangkate ngebis, nganggo bis sing gede aku njagong mburi, lah si arip nang ngarep ana penumpang wong tua, njagonge nang ngarep kursi sebrange arip
la ternyata wong tua kie mandan ra beres sebelaeh kan wong lanang, pupune wong lanang kue mau di elus2 kaya nang pilm2 kaya kae tuli pada ngerti mbok! Bisam bayangna mbok. trus wong tua kue ngajak salaman si arip arip gelem, dasar wong ra beres, tangane arip kue arep diambung…. pas arep kejadian, arip narik tangane… ora cukup kaya kue….wong tua mau nawani arip, rambutan, nganggo tangan kiwe, tangan tengene colak colek pupune ibu2 nang sebrange (ngarepe arip brarti y)…. nah untung bae cpt tekan pabrike dadi mudun arip karo aq tapi cilakane!!!! , jan cilaka temenan kie pas aq liwat sebelaeh wong tua mau, pupu sebelah mburiku kue dicekel jan mrekinding rasane bagian sensitif si ya,kpriwe maning penumpang mburiku mung ngguya-ngguyu. .
Lah wengine aq esih ktiban sial maning….jan pancen kudu di ruwat mbok y? critane tangi turu kuwe aq tuku duren takon bakule, regane pira? krunguku 12.5 y wis aq stuju,ngomong bakule, pangan kene pak!! trus durene diedel edel karo bakule
aq ngetokna duit 12.5 la bakule protes, 22.5 mas oalah jan, kie pancen budeg apa gara2 awane bar ngeloni turbin!!!!! dadi ra krungu ditku kue gari 19, sing wutuh
nang kathok esih ana receh tek etung, duit receh mung ana 1900… nang ndesa kie ora ana ATM, duitku jan nteng blas untung bapake esih mandan baik hati regane dadi 20 ewu…cukup sidane!!!!

Baline kpengin ngopi bgt, sakau critane kopi kie regane sewu, duitku kurang satus aq bali maring kos2an….tek obrak abrik kose nggolet duit atusan siji ora nemu!!!! sidane turu!!! esuke utang si arip nggo sarapan karo ngekol!!!!!
kie nembe nemu warnet, wingi aq nggoleti takon bapak2 jere esih adoh…. gandeng agi dengklang, nyerah!!! lah mau sore arip nggoleti takon pak polisi
warnet di mana pak?jawabane ” mau beli berapa sampeyan?, mau dijual lagi y?” arip mumet, meneng bae…..bapake nidokna, kae nang kana mbareng dipikir 2 ternyata sing ditidokna pak polisi kuwe mau toko wesi… nang pak polisine ndarani eternit!!!!! !!!!!!!!!
pancen kacek sithik y>>>>kie warnet nang pinggir sawah, dalane peteng….mangkate mau mbecak 6000, baline ora ana becak mangkal….mlaku maning… CURANMOR curahan perasaan ra ndue motor!!!!!

(diposting pertama oleh Sahabatku, Dhiki Supodo, yang sekarang ini sedang terbaring di RS Sardjito Ruang cendana 3 lantai 2 karena kecelakaan… Buatmu, cepet sembuh kawan, kapan kita berdiskusi tentang durian lagi?)

Kategori:Fiksi(kah?)
  1. Rahmat
    14 April 2008 pukul 06:35

    Lucu banget, Ron. Semoga temenmu cepet sembuh ya.

  2. 15 April 2008 pukul 05:26

    Ron… Gw roaming…
    Walaupun sudah 3 tahun di magelang.. gw masih ngak ngarti…
    translate in bahasa sunk…

  3. 15 April 2008 pukul 06:28

    wah, perlu usaha yg lumayan keras agar bisa menerjemahkannya tanpa merubah kelucuannya kawan,,, so… masa 3 tahun ngga belajar…hehehe

  4. pjlestari
    11 Juni 2008 pukul 06:43

    Ak paling suka yang ini nich… butuh waktu lama buat aku ngerti… biasanya aku baca book atas ma bawahnya aja … yang ini kagak bisa..

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: